Akrapović i Duvnjak osvojili Kup Gibraltara

Trojica Bosanaca slave prvi trofej u historiji kluba

Akrapović i Duvnjak osvojili Kup Gibraltara

D. Kurbegović

Trojica Bosanaca koji se nalaze na privremenom radu na Gibraltaru imali su razloga za slavlje proteklih dana.

Ekipa College Europa je pobjednik Kupa zemlje koja je najmanja članica UEFA-e, istina da Nogometni savez ove zemlje postoji od 1895. godine, ali su tek u UEFU primljeni prije tri godine. U ligi u kojoj nastupa osam klubova i naša zemlja ima svoje predstavnike.

Bruno Akrapović bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine preuzeo je ekipu College Europa u toku sezone, a zajedno s njim u klub su došli njegov sin Aaron Akrapović bivši U-17 reprezentativac Italije, te 25-godišnji Armin Duvnjak, koji je iz zeničkog Čelika ove zime stigao na Gibraltar.

Ekipa College Europa u finalu Kupa ove zemlje bila je bolja St. Josepha nakon produžetaka rezultatom 2:1, a ovo je ujedno bio prvi trofej u historiji kluba.

Naredni cilj kluba je osvajanje prvenstva ove zemlje, a nakon 13 odigranih kola nalaze se na drugom mjestu iza ekipe Lincolna, ali sa realnim šansama da se domognu prvog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.