Aktobe i Malmo sigurni, Rabotnički se oprašta

Rezultati prvih uzvratnih utakmica Lige prvaka

Aktobe i Malmo sigurni, Rabotnički se oprašta

Danas su na rasporedu revanš susreti drugog pretkola Lige prvaka, a tri su već završena. Prolz u narednu fazu izborili su kazahstanski, finski i švedski šampion.

Aktobe je prvi izašao na teren i sigurno slavio protiv Dinama iz Tbilsija rezultatom 3-0. Mreže su mirovale sve do 75. minute kada je Antonov doveo domaće u prednost. Do kraja su igrači Aktobea još dva puta savladali golmana Dinama, a učinili su to Zenkovich u 75. minuti i Aimbetov u posljednjim trenucima utakmice. Tako su Kazahstanci sa ukupnih 4-0 izborili plasman u treće pretkolo gdje će sačekati pobjednika dvomeča između Stromsgodseta i Steaue iz Bukurešta.

Švedski Malmo je, nakon razočaravajućih 0-0 iz prve utakmice, minimalno savladao latvijski Ventspils u gostima i time osigurao sebi vizu za treće pretkolo. Tamo ih je poslao Thelin svojim golom u 19. minuti koji je, ispostavit će se na kraju, bio i jedini na utakmici. Malmo će u sljedećoj rundi na megdan Sparti iz Praga.

Rabotnički iz Skoplja neće vidjeti treći krug kvalifikacija za Ligu prvaka, budući da je nakon "nule" u Makedoniji poražen od Helsinkija u Finskoj rezultatom 2:1. Helsinki je sa dva brza gola u 22. i 26. minuti najavio kraj Rabotničkom. Pogađali su Lod i Moren, a tračak nade gostima je donio Vujcić u 47. minuti smanjivši na 2:1. Tako je ostalo do kraja i Helsinki je izborio dvomeč sa APOEL-om u narednoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije