Alaba: Ribery je i dalje potreban Bayernu

Vjeruje u oporavak svog saigrača

Alaba: Ribery je i dalje potreban Bayernu

Frank Ribery se posljednje dvije sezone muči sa povredama, zbog čega je vrlo često odsutan sa terena.

Nekada jedan od najboljih fudbalera svijeta i kandidat za osvajanje Zlatne lopte radi sve da se što prije vrati u takmičarsku formu, a u njegov uspješan oporavak vjeruje i saigrač David Alaba.

"Ribery je mentalno veoma jak, i nisam previše zabrinut za njega. On se želi što prije vratiti na teren i mnogo radi na tome. Ribery je i dalje potreban Bayrnu, i vjerujem da Frank ponovo može biti vrlo važan igrač za nas", istakao je Alaba.

Bayern je novu sezonu u Njemačkoj otvorio porazom u Superkupu od Wolfsburga, da bi se potom tradicionalno 'iskalio' na HSV-u, kojeg je savladao rezultatom 5:0.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.