Albanci ljuti: UEFA nema jednake aršine!

Nove kritike

Albanci ljuti: UEFA nema jednake aršine!

U Fudbalskom savezu Albanije se još uvijek nisu pomirili sa činjenicom da su zbog prekida utakmice u Beogradu kažnjeni porazom od 3:0 za zelenim stolom.

Nezadovoljstvo je kulminiralo odlukom koju je UEFA donijela nakon incidenta na utakmici Crne Gore i Rusije. Golman Igor Akinfeev je pogođen bakljom u glavu, a nakon više prekida meč je registrovan rezultatom 3:0 za Rusiju.

Albanci smatraju da se UEFA nije vodila istom politikom kada su donosili odluku od registrovanju rezultata utakmice odigrane u Beogradu, pa su još jednom krovnu kuću evropskog fudbala optužili za nejednake aršine.

Osim Albanije, Sudu za arbitražu u sportu su se žalili i iz FS Srbije, a konačna odluka bi tek trebala biti donesena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije