Albanski političar poručio Cani i Duki: Napustite takmičenje

Ne smirivaju se strasti u Albaniji

Albanski političar poručio Cani i Duki: Napustite takmičenje

A. Beganović

Prije nekoliko dana Evropska fudbalska federacija donijela je odluku o prekinutom susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije.

Susret je registrovan službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, kojoj su oduzeta tri boda, a ovakva odluka razočarala je mnoge Albance.

Tako se po ovom pitanju oglasio i predsjednik neparlamentarne stranke "Crveno-crna alijansa", Kreshnik Spahiu, koji je predložio Albanija napusti kvalifikacije.

"Želimo reći da je 11 heroja na stadionu u Beogradu uradilo više za veliku Albaniju nego svi političari u prethodnih 100 godina. Zbog toga smo dužni da nastavimo njihovim putem i da sačuvamo dostojanstvo svih Albanaca. Ukoliko UEFA ne promijeni odluku, predlažem predsjedniku Fudbalskog saveza, Armandu Duki i kapitenu reprezentacije Loriku Cani da istupe iz kvalifikacija. To je naša obaveza u ovoj historijskoj misiji", srbijanski mediji prenose izjavu Krešnika Spahije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.