Albanski selektor: Pique ima velika m***
Foto: EPA

Panucci cijeni hrabrost štopera Barce

Albanski selektor: Pique ima velika m***

Bivši defanzivac Real Madrida i sadašnji selektor Albanije, Christian Panucci, je pohvalio Gerarda Piquea, zbog njegove hrabrosti tokom katalonskog referenduma za nezavisnot.

Pique nikada nije prestao zagovarati ideju da stanovnici Katalonije trebaju imati pravo da glasaju po pitanju nezavisnoti ove španske regije. U isto vrijeme, Pique je uspio zadržati, koliku-toliku, neutralnost, jer ni u jedom trenutku nije otvoreno zagovarao samostalost Katalonije.

"Čini mi se da je Pique momak sa velikim m**ima. Ne želim govoriti o političkom problemima, ali volim ljude koji stoje iza onoga u šta vjeruju", izjavio je Panucci na press konferenciji pred susret Albanije i Španije.

"Nije dvoličan i ima moje puno poštovanje, iako se ne želim uplitati u politiku", dodao je selektor Albanije, pa se osvrnuo i na predstojeće gostovanje u Španiji:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Želim da odigramo ozbiljan meč, a ne da budemo 'žrtve'. Poštujemo Španiju, ali pokušat ćemo ih namučiti koliko možemo. Moji igrači će imati priliku, dobrom partijom, privući pažnju velikog broja ljudi, a ako im to nije dovoljna motivacija možda bi trebali promijeniti zanimanje."

Meč Španije i Albanije će se odigrati sutra od 20:45 sati u Alicanteu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi