Albrighton: Želimo još nastupa u Evropi
Foto: EPA

Veznjak Leicester Cityja o planovima njegove ekipe

Albrighton: Želimo još nastupa u Evropi

Marc Albrighton je pozvao saigrače iz Leicester Cityja da na utakmici protiv Arsenala pokažu isti intenzitet i zalaganje kao što su to učinili u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

Leicester će u srijedu naveče gostovati na Emiratesu, gdje se nadaju da će osigurati opstanak u Premier ligi.

Aktuelni prvak Engleske se trenutno nalazi na 15. poziciji na tebeli, šest bodova od zone ispadanja, ali i dvije utakmice manje od najbližih konkurenarta u borbi za opstanak.

"Cilj je ovu sezonu Premier lige završiti na što boljoj poziciji. Ako budemo igrali kao protiv Atletica, uvjereni smo da to možemo uraditi", rekao je Albrighton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Što se tiče budućnosti, želimo još više igrati u Evropi, u to nema sumnje. Osjećamo se kao da to možemo. Ambiciozni smo i samouvjereni, a činjenica da smo u četvrtfinalu Lige prvaka namučili Atletico Madrid, ekipu sa velikom tradicijom, nam je dovoljna da možemo reći da želimo još više ovakvih utakmica", dodao je Albrighton.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi