Alcantara nakon četiri godine ponovo u Barceloni!?

Interes Barcelone za bivšeg igrača

Alcantara nakon četiri godine ponovo u Barceloni!?

Thiago Alcantara mogao bi se vratiti u svoj nekadašnji klub Barcelonu, govore španski izvori.

On je upravo iz Barcelone, 2013. godine, otišao u Bayern Munchen, u kojem pruža odlične partije pod trenerskom palicom Carla Ancelottija.

Alcantara je Barcelonu napustio uz odštetu od samo 18 miliona eura, zbog klauzule u ugovoru koja je garantovala ovu visinu odštete ukoliko Španac odigra manje od 60% utakmica Barcelone.

Kako se to upravo i desilo, on je otišao pravac Bayerna, u kojem je svojim odličnim igrama ove sezone ponovo privukao pažnju Katalonaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlučujuću ulogu u njegovom povratku igrala bi i njegova ljubav prema Barceloni, klubu u kojem je ponikao, kao i činjenica da bi se u katalonskom divu pridružio svom bratu Rafinhi.

U slučaju da Barcelona odluči vratiti Alcantaru u svoje redove sigurno će morati izdvojiti mnogo više novca od onoga za koliko je prije 4 godine odlični veznjak otišao u Bayern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi