Alen Halilović na posudbi u Sportingu

Viđen u avionu za Gijon

Alen Halilović na posudbi u Sportingu

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović karijeru će nastaviti u Sportingu iz Gijona, tvrde španski mediji. 

Halilović, koji je u poslijepodnevnim satima viđen u avionu za Gijon, boravit će na jednogodišnjoj posudbi u Sportingu i pravo nastupa ima već u nedjelju protiv Real Madrida. 

Sporting se nakon tri godine vratio u Primeru i nema novca za kupovinu igrača, pa u novoj sezoni računa isključivo na posuđene igrače. Klub je već posudio 22-godišnjeg Omara Mascarella iz Reala, a iz Rome je stigao 19-godišnji napadač Antoni Sanabria.

Za dovođenje Halilovića u ovom prijelaznom roku bio je zainteresovan i Hamburger SV, ali njemački klub nije mogao obećati Barceloni da će odigrati unaprijed dogovoren broj utakmica i zbog toga se povukao iz pregovora. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.