Alena dobio novi ugovor i ogromnu klauzulu

Barca se želi osigurati

Alena dobio novi ugovor i ogromnu klauzulu

E. Čaušević

Barcelona nije briljirala u minulom ljetnom prelaznom roku zbog čega će Ernesto Valverde biti prinuđen da se osloni na mlade igrače.

Katalonski klub je dolaskom Josepa Marije Bartomeua na predsjedničko mjesto izgubio kompas jer je bio prepoznatljiv po ekipi koju većinom čine igrači iz La Masije. No, nakon očajnog ljetnog prelaznog roka Ernesto Valverde će biti primoran da koristi igrače iz Barcelone B, a jedan od njih je i mladi Carles Alena.

Ovaj 19-godišnji vezni igrač bi trebao biti zamjena za legendarnog Xavija, a nakon što je Valverde stigao u Barcu priključen je prvoj ekipi. Alena je prošao pripreme s prvim timom, te će biti jedan od mladih igrača na koje će španski stručnjak računati u narednoj sezoni.

Zbog toga su čelnici kluba shvatili da je vrijeme da Alena dobije novi ugovor kako i on ne bi napustio Barcelonu. Ovaj 19-godišnji fudbaler je potpisao novi trogidišnji ugovor u kojem je i klauzula od čak 70 miliona eura što je znak da se Barca želi "osigurati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi