Alexis odveo Arsenal u finale FA Kupa
Foto: EPA

FA Kup, polufinale

Alexis odveo Arsenal u finale FA Kupa

M. Šljivak
Teme:

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u finale FA Kupa. Topnici su večeras na Wembleyu nakon produžetaka savladali Reading s 2:1, a junak je Alexis Sanchez, koji je postigao oba pogotka.

Arsenal dobro otvara meč. Uvodne minute su ponudile dvije dobre šanse za tim Arsenea Wengera, da bi i u ostatku prvog poluvremena Topnici dominirali.

Stvarali su šanse, a do gola su stigli u 38. minuti. Sjajnu akciju je završio Alexis Sanchez za prednost Arsenala od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a nakon osam minuta igre u nastavku Reading stiže do izjednačenja. Garath McCleary je matirao Szczesynog za poravnanje rezultata na 1:1.

Krenuo je potom Arsenal po pobjedu. Stvarali su prilike, ali je golman Reading Federici bio nesavladiv. Do kraja je ostalo 1:1, te se ušlo u produžetke.

Pred kraj prvog produžetka Arsenal stiže do vodstva. Sjajnu akciju završio je ponovo Alexis za vodstvo od 2:1.

Imao je Arsenal do kraja još nekoliko odličnih šansi, ali je do kraja ostalo 2:1, te će Topnici igrati u finalu FA Kupa.

FA Kup, polufinale: 

Reading - Arsenal 1:2 (McCleary 54' / Alexis 39', 105+1')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.