Alexis Sanchez od januara u La Ligi!
Foto: EPA

Počeli pregovori

Alexis Sanchez od januara u La Ligi!

E. Škorić

Počeli su pregovori, Čileanac Alexis Sanchez od ljeta će najvjerovatnije igrati u Španiji.

Sanchez je ljetos pregovarao s Manchester Cityjem, ali Arsenal je uporno odbijao  da pusti prvu zvijezdu u redove rivala, ali kako Sanchez ne želi da produži ugovor koji ističe na ljeto, Topnici više nemaju šta da čekaju.

Pokušat će da Sancheza prodaju u januaru i tako ipak nešto zarade od transfera, a Real Madrid je navodno najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje. Prema izvještajima medija, predsjednik Reala Florentino Perez na nagovor Zinedinea Zidanea želi da kupi Sancheza.

Sanchez je čak spreman da prihvati manja primanja samo da zaigra u Realu, gdje bi bivši igrač Barcleone bio od velike koristi sada kada je stalo i Cristiana Ronalda i kada je titula sve dalja. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Kraljevima će biti dosta promjena do kraja sezone, mogli bi otići Benzema, Ronaldo i Bale, a Sanchez bi trebao da znači početak jedne nove ekipe. 

Real će pokušati da što bolje odradi narednih mjesec dana, a dolaskom Sancheza očekuje se i puno bolje izdanje najtrofejenijeg svjetskog kluba, dok bi ljeto moglo da ponudi neke nove stvari. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi