Alexis Sanchez propušta početak sezone
Foto: EPA

Problemi za Arsenal

Alexis Sanchez propušta početak sezone

M. Šljivak

Napadač Arsenala Alexis Sanchez (29) propustiće dvije utakmice na otvaranju nove sezone.

Čileanac, koji se već dugo povezuje s odlaskom iz kluba, zbog povrede abdomena prisiljen je pauzirati i na njega menadžer Arsenela Arsene Wenger ne može računati u duelima protiv Leicestera i Stoke Cityja.

Da je Alexis povrijeđen, Wenger je potvrdio na današnoj press konferenciji.

"Alexis neće igrati. Ima istegnuće mišića abdomena kojeg je zadobio na treningu u nedjelju. Imao je preglede i do daljnjeg neće igrati. Ne znam tačno koliko će pauzirati, ali vjerujem da ga nećemo gledati protiv Leicestera i Stokea", rekao je Wenger.

Francuski stručnjak je dodao da će neigranje čileanskog fudbalera biti veliki gubitak za njegov tim, a komentarisao je i natpise da će Alexis napustiti klub i otići u PSG.

"Sigurno je da je njegovo neigranje veliki gubitak. Međutim, imamo druge igrače koji su spremni da uskoče. Čak i da se nije desila povreda, sumnjam da bi igrao od prve minute", istakao je Wenger, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne mogu vam reći jesu li dolazile ponude za njega. Mislim da sam vam već rekao da nijedna ponuda neće biti razmatrana. Vjerovatno ga PSG  i ne želi. Koliko znam, okrenuli su se dovođenju Mbappea", rekao je Wenger.

Arsenal će protiv Leicestera otvoriti novu sezonu Premiershipa, a utakmica se igra već u petak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi