Allardyce objasnio zašto napušta Crystal Palace

Neće više biti trener

Allardyce objasnio zašto napušta Crystal Palace

Engleski mediji jučer su prenijeli informaciju da je engleski stručnjak Sam Allardyce podnio ostavku na mjesto trenera Crystal Palacea.

Nekadašnji selektor reprezentacije Engleske odlučio je objasniti razloge ovakve odluke.

"Želim biti u stanju vidjeti još života dok sam još uvijek relativno mlad i relativno zdrav, iako već na svojim leđima osjećam 62 godine koje imam. Ova odluka nema veze sa transfer metama ovog ljeta, klupskim finansijama ili nečim drugim. Ova odluka je bila samo moja i mislim da je ona ispravna za mene i moju porodicu. Želim se zahvaliti svima na podršci. Nedostajat će mi trenerski posao, ali ne mogu reći da žalim za ovom odlukom", rekao je Allardyce. 

Podsjetimo, on je tokom karijere vodio brojne klupe, a između ostalog sjedio je na klupama  Boltona, Newcastle Uniteda, West Ham Uniteda, Sunderlanda i reprezentacije Engleske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi