Allegri: Buffon je taj koji uvijek pravi razliku

Prepun riječi hvale za svog golmana

Allegri: Buffon je taj koji uvijek pravi razliku

Juventus je u novu sezonu Serije A krenuo kao iz snova: pet utakmica, pet pobjeda, petnaest bodova i prvo mjesto.

Iako su na kraju sezone ostali bez sjajnog Contea, Staru damu je preuzeo Allegri koji nije ništa lošiji od svog prethodnika. Za talijanske medije, Allegri je istakao najboljeg pojedinca susreta sa Atalantom.

"Bio je to Buffon koji je odlučio utakmicu odbranom tog penala. Sve je moglo biti drugačije da je tada Atalanta izjednačila", rekao je Allegri pa potom dodao:

"Buffon je prvoklasan golman i tu nema apsolutno ništa da se doda. On pravi razliku na terenu. Postoje utakmice kada se u utakmici uputi jedan šut na gol za svih devedeset minuta, a on tada spasi mrežu i pokaže koliki je majstor".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.