Allegri danas pravi velike promjene u prvoj postavi?
Foto: EPA

Isprobat će nove kombinacije

Allegri danas pravi velike promjene u prvoj postavi?

Juventus će u 6. kolu Serije A danas gostovati ekipi Palerma protiv koje bi sve osim rutinske pobjede bilo iznenađenje za Staru damu.

Trener italijanskog prvaka Massimiliano Allegri je još jučer odabrao 22 fudbalera koja je prijavio za meč koji se igra danas od 18 sati, a na press konferenciji je najavio da će praviti promjene u prvoj postavi.

Tako je gotovo izvjesno da od prve minute neće nastupiti Paulo Dybala i Giorgio Chiellini, koji će odmoriti, dok je pod upitnikom i nastup lakše povrijeđenog Gianluigija Buffona.

Od prve minute bi u napadu trebali zaigrati Higuain i Mandžukić, što će biti prvi put da Allegri počinje jednu zvaničnu utakmicu sa ovim napadačkim dvojcem. Također, šansu u prvih 11 bi prvi put trebao dobiti i Marko Pjaca, no to nije sigurno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svoje mjesto u timu će vjerovatno imati i Miralem Pjanić, a treba istaći da je Palermo otputovao i Juan Cuadrado, koji se vratio u tim.

Juventus: Buffon, Chiellini, Pjanić, Khedira, Cuadrado, Higuain, Hernanes, Alex Sandro, Barzagli, Mandžukić, Lemina, Bonucci, Pjaca, Dybala, Asamoah, Dani Alves, Rugani, Neto, Lichtsteiner, Sturaro, Audero, Evra.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi