Allegri: Dybala se mora sjetiti da ima i desnu nogu
Foto: EPA

Argentinac dobio savjet od trenera

Allegri: Dybala se mora sjetiti da ima i desnu nogu

E. Čaušević

Trener Juventusa, Massimiliano Allegri, kritikovao je svoje pojedine igrače i odlučio ih je savjetovati kako bi u budućnosti trebali da igraju.

Paulo Dybala je u dosadašnjem dijelu sezone sigurno najbolji igrač Juventusa jer je postigao čak 12 golova u deset odigranih utakmice. Ipak, Allegri tvrdi da argentinski napadač može ponuditi još više ukoliko napravi nekoliko promjena u svojoj igri.

"Dybala se mora sjetiti da ima i desnu nogu. On radi jako puno i može daleko dogurati. Ipak, mora se sjetiti da treba početi koristiti i svoju desnu nogu. Imao je dosta situacija kada je trebao da puca desnom nogom, a to nije radio", rekao je Allegri, te dodao da Dybala nema jedini taj problem u Juventusu:

"Isti problem ima i Bernardeschi. Moraju naučiti da koriste i svoju slabiju nogu jer samim tim imaju više izbora kada se nađu u nekoj šansi. Posjeduju obojica ogroman talent, ali moraju raditi na svojim slabostima kako bi iz dana u dan bili još bolji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi