Allegri: Niko nije očekivao da ću ovo stvarno uraditi

Taktikom iznenadio Lazio

Allegri: Niko nije očekivao da ću ovo stvarno uraditi

Juventus je u 21. kolu Serije A na svom terenu rutinski savladao Lazio sa 2:0 golovima Paula Dybale i Gonzala Higuaina.

Ono po čemu će ovaj meč ostati upamćen jeste Allegrijeva formacija sa četvoricom izuzetno ofanzivnih fudbalera, koju su rijetki očekivali uprkos tome što je jučer najavio na press konferenciji pred utakmicu.

Allegri je utakmicu počeo s formaciom 4-2-3-1, a od prve minute su se na terenu našli Higuain, Dybala, Mandžukić i Cuadrado.

"Ovo je bila jedna od mojih novih ideja, a jučer sam na press konferenciji malo govorio o tome. Iako sam spominjao ovu formaciju, niko nije očekivao da ću je stvarno postaviti protiv Lazija. Paradoks je da je ekipe sa četvoricom izrazitih ofanzivaca nevjerovatno dobro zatvorila Lazio, koji praktično nije imao pravih šansi danas", započeo je Allegri, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Danas smo odigrali jednu dobru utakmicu. Istina, napravili smo nekoliko grešaka i trebali smo postići i više golova, ali pobjedi se ne gleda u zube. Posebno bih istakao Mandžukića, koji se izuzetno dobro snašao na poziciji koju sam mu dodijelio. On je igrao malo dalje od gola, a sve zadatke je ispunio maestralno. Znam da je Mandžukić često igrao na poziciji krila kada je bio mnogo mlađi, a oduševio me svojom predstavom. Bio je neumoran".

Juventus je ovom pobjedom došao do brojke od 48 bodova i zadržao je četiri boda više od Rome i Napolija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi