Allegri: Pjanić je siguran, to mogu garantovati

Trener Juventusa o sastavu za Olympiakos

Allegri: Pjanić je siguran, to mogu garantovati

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je na konferenciji za medije, održanoj pred utakmicu sa Olympiakosom, kazao da je Miralem Pjanić siguran u prvoj postavi. 

Allegri (50) još nije donio odluku koja četvorka će zaigrati naprijed protiv grčkog šampiona, međutim kada je u pitanju vezni red - dileme nema. U veznom redu će utakmicu početi Miralem Pjanić i Blaise Matuidi. 

"Odluka za desni bek je jednostavna. Ili će Andrea Barzagli igrati u odbrani, a Stefano Sturaro na beku, ili će Barzagli biti na beku, a Benatia u sredini. Mogu garantovati da će Pjanić i Matuidi početi u veznom redu", kazao je Allegri. 

Jedno od pitanja za Allegrija se odnosilo i na Gonzala Higuiana, koji se u posljednje vrijeme muči sa postizanjem golova. 

"Još nisam odlučio koje ću igrače koristiti naprijed. Higuain nije problem, bio bi problem da nije igrač Juventusa", ističe trener torinskog kluba. 

Iako je Juventus apsolutni favorit protiv Olympiakosa, opreza ne nedostaje.

"Ne smijemo ni slučaju podcijeniti ovu utakmicu. U Ligi prvaka je svaki protivnik opasan. Ako ne pobijedimo, zakomplikovat ćemo sebi priliku za prolazak. Što duže igraš ovo takmičenje, odlučniji si biti sve bolji. Mi smo motivisani maksimalno", istakao je Allegri na konferenciji za medije. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, duel između Juventusa i Olympiakosa igra se večeras od 20:45 sati u Torinu. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi