Allegri: Pjanić me često ljuti
Foto: Massimiliano Allegri (Italija) (EPA)

Trener Juventusa

Allegri: Pjanić me često ljuti

Miralem Pjanić je jedan od ključnih fudbalera Juventusa, u to nema sumnje, a to statistika i potvrđuje. 

Pjanić se oporavio od lakše povrede i bit će spreman za nadolazeću utakmicu u Seriji A koju Juventus igra protiv Sampdorije u gostima. 

To su svakako odlične vijesti za trenera Stare dame Massimiliana Allegrija koji je svejstan koliko Pjanić znači njegovom timu. Pred sutrašnjii susret Allegri je poručio da ga Pjanić i dan danas zna iznervirati. 

"Pjanić me još uvijek zna naljutiti. On mora biti majstor tima i trener na terenu", kratko je prokomentarisao Allegri. 

Vezista neše reprezentacije je ove sezone odigrao ukupno 13 mečeva za Juventus, a Stara dama je u tim slučajevima slavila 10 puta, upisala jedan remi i dva poraza. U suprotnom slučaju, Juventus ima dvije pobjede, remi i poraz. To svakako nije alarmantno, ali je jasan pokazatelj da Juve nema dovoljno dobru zamjenu na toj poziciji i da je Pjanić zaista igrač koji veže igru Juvea na najbolji mogući način.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On ove sezone u prosjeku ima 60 preciznih pasova po utakmici što je duplo više od bilo kojeg drugog veziste u Italiji, a osim toga do sada je stvorio 20 prilika za gol svojim saigračima te je upisao sedam asistencija i postigao dva pogotka. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi