Allegri: Pred nama je ključnih mjesec dana
Foto: EPA

Trener Juventusa pred Sassuolo

Allegri: Pred nama je ključnih mjesec dana

E. Škorić

Trener torinskog Juventusa Massimiliano Allegri smatra da je pred njegovim klubom težak mjesec.

Vodeći tim Serije A, Juventus, namjerava nastaviti seriju pobjeda i u gostima kod Sassuola u subotu. Stara dama trenutno ima maksimalan učinak od šest pobjeda iz šest kola.

“Za nas je sutrašnja utakmica jako važna. Nakon toga, slijedi nam jako, jako težak i možda ključan mjesec”, rekao je Allegri, dodavši:

“Možda i ne presudno kada su u pitanju prvenstvene utakmice, ali u Ligi prvaka imamo jako bitne mečeve sa Olympiakosom. Gostovanje u Atini bi moglo biti ključno za plasman u osminu finala”.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Dosta naših igrača nastupalo je za svoje reprezentacije, ali su se svi vratili u dobrom fizičkom stanju”, dodao je nekadašnji trener Milana.

Juventus nakon Sassuola igra protiv Olympiakosa u Atini, potom dočekuje Palemro, pa ide u goste Genoi i Empoliju, a onda opet igra protiv Olympiakosa. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.