Allegri: Razmišljao sam o ostavci

Treneru Juventusa teško pao poraz u finalu Lige prvaka

Allegri: Razmišljao sam o ostavci

D. Rakanović

Trener Juventusa Massimiliano Allegri otkrio je da je bio na korak od odluke da podnese ostavku nakon poraza u finalu Lige prvaka od Real Madrida u Cardiffu.

Poraz Juventusa od kraljevskog kluba rezultatom 4:1 teško je pao cijelom timu, a posebno treneru Allegriju. 

"Vratio sam se sa timom u Italiju, a slijedećeg jutra sam došao kući i postavio sebi veoma teško pitanje: Da li je ovo kraj puta? Da li je ovo najviše što mogu da učinim sa ovim timom? Pitao sam se da li bi trebalo to da bude moje posljednje poglavlje u Juventusu. Dio mene je govorio kako bi u ponedjeljak trebalo da predam ostavku. Dok sam razmišljao o ostavci stvari su bile sasvim lične. Znam da imam još mnogo toga da dokažem i još mnogo toga da naučim druge", rekao je Allegri. 

On je ipak nakon dužeg razmišljanja odlučio da nastav gdje je stao. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tako sam te noći, pre nego što sam legao u krevet, odlučio da, ukoliko klub i dalje bude prihvatao moju strategiju, da možemo da idemo dalje zajedno. Sledećeg jutra glava mi je bila čista. Ušao sam u svoju kanceliraiju u sedam sati i imao svoj espresso na stolu. Tada je počela nova sezona, sa novim mogućnostima“, rekao je Allegri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi