Allegri: Real je favorit, navikli su igrati ovakve utakmice

Trener Juventusa jasan

Allegri: Real je favorit, navikli su igrati ovakve utakmice

D. Rakanović

Trener Juventusa Massimiliano Allegri izjavio je da je Real Madrid favorit u predstojećem finalu Lige prvaka.  

"Mi nismo favoriti. Igramo protiv kluba koji je dva puta osvajao Ligu prvaka u posljednje tri godine, a ovo će im biti treće finale u posljednje četiri godine. Imamo samopouzdanja i vjerujemo da možemo da osvojimo trofej, ali oni su favoriti", rekao je Allegri. 

Italijanski stručnjak smatra da će to biti veliko finale i da će presuditi detalji. 

"Utakmica je važna, mi jednostavno moramo da uradimo ono što smo radili cijele sezone. Negativnost je zarazna. Kada sam došao ovdje osjećala se negativnost u zraku. Juventus nije izgubio šest finala, igrali smo osam finala. Igranje u finalu je nevjerovatno", rekao je Allegri.  

On je dodao da je Real navikao igrati ovakve utakmice. 

"Moramo da budemo opušteni i da spremimo utakmicu bez tenzije. Optimisti smo, ali teško možemo da kažemo da smo favoriti. Real igra treće finale u četiri godine, navikli su na ovakve utakmice. Mi još nismo, moramo da naviknemo da budemo među osam najboljih ekipa Europe i tako izbjegnemo nervozu", poručio je Allegri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finale Lige prvaka na rasporedu je u subotu od 20.45 sati u Cardiffu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi