Allegri: Uvjeren sam da će Juventus osvojiti Scudetto

Trener Juventusa

Allegri: Uvjeren sam da će Juventus osvojiti Scudetto

Juventus je u sedmom kolu italijanske Serije A na gostujućem terenu odigrao neriješeno sa Sassuolom (1:1) i tako propustio šansu da drugoplasiranoj Romi pobjegne na tri boda prednosti. 

Nakon utakmice trener Massimiliano Allegri kazao je da je njegov tim u ovoj utakmici trebao biti bolji, ali i dalje je uvjeren kako će Juventus na kraju sezone osvojiti Scudetto.

"Nismo dobro igrali tehnički, kao što nismo bili dobri ni u završnici. Golman Sassuola izvrsnim odbranama spriječio je da postignemo golove, ali to nije izgovor. Mi smo trebali biti bolji i trebali smo dati mnogo više", kazao je Allegri, a potom dodao:

"Uvjeren sam da će Juventus na kraju biti prvak. Lideri smo na tabeli, a ovaj remi ne znači nam ništa. Prvenstvo je dugo, treba nam kontinuitet i ako budemo svakih sedam utakmica jednom remizirali, a ostalih šest utakmica pobijedili, siguran sam da ćemo osvojiti Scudetto", optimističan je Allegri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti