Allegri: Vrijeme je da Pjaca shvati neke stvari

Blage kritike za Hrvata

Allegri: Vrijeme je da Pjaca shvati neke stvari

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca je prošlog ljeta napravio ogroman iskorak u karijeri prelaskom iz zagrebačkog Dinama u slavni Juventus.

Međutim, Pjaca je, kako zbog žestoke konkurencije tako i zbog problema sa povredom, rijetko bio u prvom planu. Mladi Hrvat je čelnicima Juventusa ostao dužan, jer za igrača koji je plaćen preko 20 miliona eura ima vrlo skroman učinak.

Na utakmici koju Juventus u petak igra protiv Palerma, Pjaca bi mogao zaigrati od prve minute umjesto sunarodnjaka Mandžukića, a duel sa jednom od najslabijih ekipa Serije A se čini kao idealna prilika za prvi gol u italijanskoj ligi.

O Pjaci je uoči utakmice govorio i trener Allegri, koji je uputio blage kritike na račun Hrvata.

"Pjaca je fantastičan igrač, ali vrijeme je da shvati neke stvari. On mora znati da, ako želi ostvariti napredak, mora izuzetno naporno raditi i popraviti neke segmente igre. Nije sve u tehnici", rekao je Allegri, te nastavio:

"Jednostavno, ovo je Juventus. Ako želi postati veliki igrač, Pjaca se mora više potruditi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Massimiliano Allegri je otkrio da će Mandžukićevo mjesto u prvoj postavi zauzeti Pjanić ili Sturaro, a konačnu odluku će donijeti sutra.

Meč Juventusa i Palerma igra se sutra (petak) u Torinu s početkom u 20:45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi