Allegri: Želim spektakularan Juventus
Foto: EPA

Trener Juventusa o igri svog tima

Allegri: Želim spektakularan Juventus

M. Šljivak

Ekipa Juventusa krupnim koracima korača ka novoj tituli prvaka Italije.

Bianconeri su nakon 24 odigrana kola prvi na tabeli sa 60 bodova, sedam bodova više od drugoplasirane Rome i samo ih čudo do kraja sezone može odvojiti od nove titule.

Trener Stare dame Massimiliano Allegri istakao je kako u budućnosti želi vidjeti spektakularan Juventus.

"Želim spektakularan Juventus. Smatram da je to pravi fudbal. Mi smo protiv Cagliarija bili veoma brzopleti i nismo imali prava rješenja. Moramo dodatno napredovati. Ne smijemo dopuštati protivnicima previše šansi", rekao je Allegri, koji je nedavno promijenio sistem igre koji za sada izgleda zaista fantastično.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"S novim sistemom smo dobili više prostora. Međutim, nisam zadovoljan odbranom i ne smijemo previše griješiti", istakao je Allegri.

Ovaj stručnjak se u posljednje vrijeme povezuje s preuzimanjem Arsenala. Ipak, ugovor s Juventusom ga veže do ljeta 2018. godine i on odbija svu priču oko napuštanja kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti