Allegri: Želimo osvojiti Kup Italije

Uoči susreta s Fiorentinom

Allegri: Želimo osvojiti Kup Italije

Trener Juventusa Massimiliano Allegri istakao je kako je osvajanje italijanskog Kupa jedan od prioriteta ove sezone.

"To je jako važno takmičenje za nas, posebno iz razloga što Juventus ovaj pehar nije podigao već dvadeset godina. Svi u i oko kluba silno žele da se taj post prekine još ove sezone", rekao je Allegri i dodao:

"Protiv Fiorentine ću izvesti najbolji sastav s kojim raspolažem. Moratu ću vratiti na klupu jer nije navikao svaka tri dana igrati cijele utakmice, ali će se u ekipu vratiti Pogba, S njim nismo rizikovali protiv Rome, ali sada je spreman".

Allegri je još istakao i to da očekuje Pirlov povratak do susreta sa Borussijom Dortmund, te da se još uvijek nije odlučio kada će u tim vratiti Andreu Barzaglija koji je dosta dugo bio povrijeđen.

Juventus i Fiorentina sastaju se sutra (četvrtak), a prvi meč polufinala Kupa Italije igra se u Torinu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.