Alli suspendovan do kraja sezone

Težak udarac za Tottenham

Alli suspendovan do kraja sezone

Vezni nogometaš Tottenhama Dele Alli suspendovan je od strane engleskog FA.

Alli je suspendovan na tri utakmice nakon šton je u meču protiv West Bromwich Albiona udario defanzivca protivničke ekipe Claudia Yacoba.

Alli je u 26. minuti te utakmice u stomak rukom udario Yacoba što glavni sudac utakmice nije vidio, ali su kamere snimile.

U saopštenju engleskog FA između ostalog navodi se da je Alli prihvatio suspenziju te da smatraju kaznu prikladnu onome što je uradio mladi vezista.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bit će ovo sigurno veliki udarac za ekipu Tottenhama iako su njihove šanse za titulu svedene na minimun jer imaju zaostatak od sedam bodova za Leicesterom tri kola prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi