Almerija savladala Betis, slavio i Getafe
EPA

Copa del Rey, 1/16

Almerija savladala Betis, slavio i Getafe

Fudbaleri Getafea u prvoj utakmici šesnaestine finala španskog Kupa savladali su Eibar rezultatom 3:0.

Na prvi pogodak čekalo se do 62. minute, a mrežu gostiju prvo je zatresao Sarabia. Osam minuta kasnije prednost je udvostručio Vazquez, da bi u 73. minuti Sarabia ponovo zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.

U drugom susretu Albacete je odigrao neriješeno s Levanteom rezultatom 1:1. Albacete je vodstvo imao već od šeste minute zahvaljujući pogotku Moutinha, a za izjednačenje se pobrinuo El Adoua u 68. minuti. 

Almeria je sa 4:3 bila bolja od Betisa, a strijelci za pobjedničku momčad bili su Mane, Dangda, Quique i Mendez, dok su golove za Betis postigli Castro, Perquis i Molina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Copa del Rey, 1/16:

Getafe - Eibar 3:0 (Sarabia 62., 73., Vazquez 70.)
Albacete - Levante 1:1 (Moutinho 6., El Adoua 68.)
Betis - Almeria 3:4 (Castro 79., Perquis 86., Molina 90. / Mane 3., Dangda 5., Quique 29., Mendez 61.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.