Almerija u sudijskoj nadoknadi uhvatila slamku spasa

Betis tvrd orah

Almerija u sudijskoj nadoknadi uhvatila slamku spasa

Današnji program u 35. kolu španske Primere otvorili su Almeria i novi drugoligaš Betis, a meč je nakon pogotka u sudijskoj nadoknadi vremena pripao domaćem timu, iako je prethodno Betis imao prednost od 2:1. 

Nakon prvog poluvremena u kojemu su mreže mirovale Almeria je povela u sedmom minutu nastavka a strijelac je bio Diaz. Minut kasnije Suso je zaradio direktan crveni karton i Almeriju oslabio u nastavku susreta.

Brojčanu prednost Betis je iskoristio pola sata prije kraja kada je izjednačio Rodriguez. Deset minuta kasnije tim iz Seville poveo je sa 2:1, a mrežu domaćeg golmana Estebana ovaj put je pogodio Sevilla.

Almeria je do kraja iako sa igračem manje uspjela prvo izjednačiti, a potom i potpuno preokrenuti rezultat i upisati trijumf.

Za 2:2 petnaest minuta prije kraja pobrinuo se Vidal, da bi pobjedu Almeriji donio Azeez u sudijskoj nadoknadi vremena.

Almeria je predposljednjem mjestu sa 33 boda, dva manje od mjesta koje garantuje opstanak, dok je Betis odavno drugoligaš sa svega 22 boda.

Primera Division, 35 kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Almeria – Betis 3:2 (Diaz 53., Vidal 77., Azeez 94./Rodriguez 60.Sevilla 71.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.