Alonso se nakon završetka karijere ne vraća u Španiju

Španac donio odluku

Alonso se nakon završetka karijere ne vraća u Španiju

Španski fudbaler Xabi Alonso izjavio je da se neće vraćati u domovinu nakon završetka karijere. 

Tokom osamnaestogodišnje karijere Alonso je osvojio gotovo sve i shvatio je da je došlo vrijeme da na kraju sezone kaže 'zbogom' najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. To što će okačiti kopačke o klin, ne znači da napušta i Minhen.

"Ne planiram da se vraćam u Španiju. Ostat ću živjeti u Minhenu i uživati ovdje", izjavio je Alonso, čiju izjavu prenose njemački mediji. 

Alonso je u prošlosti sa Španijom osvajao titule prvaka Evrope i svijeta, a na klupskom nivou je osvajao trofeje u Španiji i Njemačkoj, te titulu Lige prvaka s Liverpolom i Real Madridom. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je fudbalski izdanak škole Real Sociedada. U klubu iz San Sebastiana je napravio ime, a na prelazu iz omladinskog u seniorski fudbal je jednu sezonu proveo na posudbi u Eibaru. Prije nego što je došao u Bayern proveo je po pet godina u Liverpoolu i Real Madridu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti