Alves: Bilo bi lijepo kada bi nam se Sanchez pridružio
Foto: EPA

Brazilac o glasinama da PSG pregovara sa Alexisom

Alves: Bilo bi lijepo kada bi nam se Sanchez pridružio

Piše: R. Pašić
Sinoć su Brazil i Čile odigrali susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Brazilci su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0, a Čile ostao bez plasmana na Mundijal, iako se pred ovu utakmicu nalazio u dosta dobroj situaciji.

Aktuelni prvaci Južne Amerike sinoć nisu ličili na sebe. Razočarao je i najbolji igrač reprezentacije Čilea Alexis Sanchez, a nakon utakmice upravo je o Sanchezu govorio Brazilac Dani Alves.

Naime, već neko vrijeme se špekuliše da bi Alexis Sanchez, možda i ove zime, mogao napustiti Arsenal i pojačati redove PSG-a, ekipe za koju od ovog ljeta nastupa Dani Alves. Iskusni desni bek je prokomentarisao ove špekulacije i istakao da bi volio dijeliti svlačionicu sa čileanskim napadačem.

"Postoji mogućnost da Sanchez dođe. Njega trenutno prate brojni klubovi. Bilo bi lijepo kada bi nam se pridružio. Uvijek sam ga cijenio i uvijek ću mu željeti samo najbolje, gdje god da ode."

Da li će Sanchez zaista pojačati redove PSG-a, ili će pak obući dres neke od drugih ekipa zainteresovanih za njegove usluge, poput Manchester Cityja, ostaje da se vidi.


Francuska liga