Alves: Nema smisla pričati o mom ostanku

Odlazi iz Barcelone

Alves: Nema smisla pričati o mom ostanku

Dani Alves, brazilski reprezentativac iz redova Barcelone, na kraju sezone će definitivno napustiti Camp Nou. 

Ovaj 32-godišnji desni bek nije u dobrim odnosima sa čelnicima kluba i svoju odluku o odlasku će obznaniti nakon finala Lige prvaka.

"U ovom trenutku nema smisla pričati o mom ostanku u klubu,a  kasnije će možda biti još i lošiji trenutak. Iskreno, nisam još ništa odlučio. Razmatram neke zanimljive ponude, ali konačnu ću odluku donijeti nakon finala Lige prvaka", kazao je Alves, a potom 'otvorio dušu'.

"Puno sam stvari istrpio proteklih godina, svakakvih sam se sra... naslušao. Dobro, samo vi pričajte i dalje. Omalovažavajte me i dalje, ali i moje strpljenje ima granica. To se posebice tiče nekih članova uprave koji su o meni svih ovih godina pričali laži. Tvrde da mislim samo na novac. Istina je da razmišljam kako unovčiti svoj talent, a činjenica je da više mogu dobiti iako odem iz Barcelone", riječi su Alvesa. 

Na stranu Alvesa stali su i igrači poput Lionela Messija, koji su upozorili čelnike koliko je Brazilac bitan za tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne želim da se trener ili suigrači petljaju u moj odnos s klubom. Hvala im, ali to su problemi s kojima se ja moram nositi. Sad samo želim igrati u oba preostala finala, uživati u fudbalu. Moju ćete konačnu odluku doznati nakon finala Lige prvaka. Moja je budućnost u mojim rukama, niko drugi ne odlučuje, samo ja..."

Inače, Alves se već neko vrijeme nalazi na listi želja PSG-a i Manchester Uniteda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.