Alžirci izabrali selektora: Vratio se Madjer
Foto: EPA

Alžirska legenda

Alžirci izabrali selektora: Vratio se Madjer

Nogometni savez Alžira okončao je potragu za novim selektorom. 

Nakon što je poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Mundijal 2018. sa pozicije selektora odstupio Lucas Alcarez, na njegovo mjesto je postavljen 52-godišnji Rabah Madjer koji je nekadašnja alžirska nogometna zvijezda. 

Detalji ugovora sa Madjerom nisu poznati javnosti, a njemu će ovo ujedno biti četvrti boravak na klupi reprezentacije Alžira. Prvi put je selektor bio u razdoblju od 1994. do 1995. godine, drugi put 1999., a treći od 2001. do 2002.

Madjer je za Alžirce peti selektor u posljednje tri godine. Prije njega reprezentaciju su vodili Alžirac Nabil Negiz (Neghiz), Srbijanac Milovan Rajevac, Belgijanac Džordž Lekens (Georges Leekens) i Španac Alkaraz.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi