Američki biznismen kupuje Everton, navijači skeptični

Koštat će ga 200 miliona funti

Američki biznismen kupuje Everton, navijači skeptični

Teme:

Engleski mediji su prije nekoliko dana obavijestili javnost da bi slavni Everton vrlo brzo trebao dobiti novog vlasnika.

Američki biznismen John Jay Moores je spreman za 200 miliona funti kupiti klub sa Goodisona i tako započeti svoje investiranje u jedan fudbalski klub, nakon što je prethodno u vlasništvu imao bejzbol ekipu San Diego Padresa.

John Moores i njegov poslovni partner Charles Noell potpisali su sporazume sa Evertonom i taj duo bi uskoro trebao posjedovati dionice ovog engleskog kluba, a britanski mediji pišu da je samo pitanje dana kada će se to desiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno, dobar dio navijača Evertona se ne slaže sa prodajom kluba Amerikancima, sumnajući u njihovu sposobnost da uspješno vode jedan fudbalski klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi