Amerikanci bijesni zbog Klinsmannove izjave

Njemački stručnjak na udaru javnosti u SAD-u

Amerikanci bijesni zbog Klinsmannove izjave

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država u posljednje vrijeme pruža očajne rezultate, te je došao u pitanje njihov nastup na Svjetskom prvenstvu.

Selektor ove selekcije Jurgen Klinsmann nalazi se pod velikim pritiskom u posljednjih nekoliko dana, te nije nemoguće da uskoro dobije otkaz. Ovaj njemački stručnjak oglasio se nakon svega, a svojom izjavom naljuti je Amerikance.

"Činjenica je da smo izgubili dvije posljednje utakmice. Čujem mnogo kritika od naroda koji ne razumije fudbal i timsku igru", rekao je Klinsmann.

Ova izjava njemačkog stručnjaka povrijedila je i naljutila Amerikance koji su zatražili od Fudbalskog saveza da uruči otkaz Klinsmannu. Mnogi vjeruju da je Nijemac ovo namjerno rekao kako bi bio siguran da će dobiti otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi