Amerikanci za 15 miliona kuna kupili Istru 1961 od Rusa

Promijenili vlasnika

Amerikanci za 15 miliona kuna kupili Istru 1961 od Rusa

Prema nezvaničnim informacijama, Mihail Ščeglov i Michel Glover, advokat koji zastupa grupu američkih investitora, postigli su dogovor o kupoprodaji većinskog paketa ŠDD Istra 1961.

Iako je cijena promjene vlasništva još uvijek nepoznata, nema sumnje da su se Ščeglov i Glover na kraju uspješno dogovorili na obostrano zadovoljstvo, a procjenjuje se da je cijena vjerojatno veća od 15 miliona kuna. 

Pregovori oko prodaje tj. kupovine Istre trajali su gotovo godinu dana. Dres kluba iz Pule nosi i nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac BiH Adis Hadžanović, koji je u januarskom prelaznom roku stigao u redove Istre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.