Ancelotti: Benitezu je trebala Zidaneova harizma

Smatra trener Bayerna

Ancelotti: Benitezu je trebala Zidaneova harizma

Carlo Ancelotti smatra da je Rafaelu Benitezu nedostajala harizma za uspjeh u Real Madridu. 

Na klupi kraljevskog kluba Beniteza je naslijedio Zinedine Zidane, što se ispostavilo kao pun pogodak, a ključ dobrih rezultata je prema mišljenju Ancelottija to što sadašnji trener ima dobar odnos sa igračima. 

"Ne može svako da trenira Real Madrid. Ključ uspjeha je dobar odnos sa igračima, poznavanje fudbala je sporedna stvar. Sigurno je da Zidane prije Reala nije radio u velikim klubovima, ali je igrao za velike klubove. Zna igru, taktiku, zna klub", izjavio je Ancelotti. 

Sadašnji trener Bayerna smatra da je za odnos sa igračima neophodna harizma koju nije imao Benitez. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Za odnos sa igračima je neophodna harizma, neophodno je da imate određeno poštovanje, da imate ličnost. Zidane to sve ima, dokazan je kao fudbal i lider, a neko vrijeme mi je bio asistent", podsjetio je Ancelotti. 

U španskom prvenstvu Real Madrid je trenutno vodeći tim sa 40 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi