Ancelotti: Bili smo bezidejni, ali nećemo odustati

Real poražen od Barce

Ancelotti: Bili smo bezidejni, ali nećemo odustati

E. Škorić

Real Madrid je u velikom El Clasicu poražen od Barcelone s 2:1.

Katalonci su slavili pogocima Jeremyja Mathieua i Luisa Suareza, dok je jedini gol za Kraljeve postigao Cristiano Ronaldo.

Sada Barca ima četiri boda prednosti u odnosu na Real i korak je bliže tituli.

“Vidjeli smo dva sjajna tima. Igrali smo dobro dok nismo primili drugi gol. Onda je krenulo u pogrešnom pravcu za nas. Držali smo se dobro prvih 45 minuta, kontrolisali smo utakmicu, igrali smo solidno nazad, ali nismo bili hladne glave da bi ostali neporaženi. Nismo imali ideje, pa smo igrali dugim loptama”, priznao je trener Reala Carlo Ancelotti, dodavši:

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Bili smo bolji prvih sat, ali u posljednjih pola sata nismo znali odgovoriti na Barcine kontre. Oba tiam su zaslužila da naprave nešto veliko, ali je Barca ta koja je slavila. Oni imaju sjajna rješenja. Suarez ima sjajne vještine, našao je pravi prostor i postigao gol odluke”.

“Liga je komplikovana sada, ali nećemo odustati. Barca ima prednost, no u nogometu se sve može desiti. I dalje su nam i Primera i Liga prvaka jednako važni”, dodao je italijanski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.