Ancelotti: Džeko i Pjanić će Romi donijeti Scudetto

Italijanski stručnjak o Seriji A

Ancelotti: Džeko i Pjanić će Romi donijeti Scudetto

E. Čaušević

Proslavljeni italijanski stručnjak Carlo Ancelotti izjavio je za tamošnje medije da Roma ima najkvalitetniju ekipu u Italiji, ali da to ne mora značiti da će na kraju sezone osvojiti titulu u Seriji A.

„Roma je bez sumnje najkvalitetnija. U napadu imaju Džeku, Salaha i Gervinha, te legendarnog Tottija. Vezni red im je dobro izbalansiran između snage i tehnike. Tu je Miralem Pjanić koji je odličan tehničar, a iza njega dva trkača Radja Nainggolan i Daniele De Rossi“, rekao je Ancelotti.

On je dodao da Roma jedino ima problema u odbrani, ali i da su pored toga najpouzdaniji tim.

Ancelotti je izjavio da ga je najviše iznenadio Napoli koji se uključio u borbu za Scudetto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

„Moram priznati da mi je nevjerovatno da Inter i Milan već nekoliko godina nisu osvojili ništa, a uložili su toliko novca u ekipe. Jako čudna situacija vlada u oba tima, ali do kraja ima još mnogo utakmica i sve je moguće“, rekao je Ancelotti, te dodao:

„Juventus je dosta promijenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu i to se moralo odraziti na rezultate. Dali su šansu mladim igračima, ali nije lako zamijeniti igrača kakav je Pirlo“.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.