"Ancelotti nas je petoricu šokirao pred PSG"
Foto: EPA

Jerome Boateng otkriva

"Ancelotti nas je petoricu šokirao pred PSG"

E. Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti odavno ne vodi Bayern, no igrači bavarskog diva i dalje komentarišu njegov rad u tom klubu.

Po dolasku Juppa Heynckesa Bayern je ušao u seriju od sedam pobjeda, te nadigrao glavnog konkurenta u borbi za titulu, Borussiju, usred Dortmunda. 

Čini se da je Ancelotti bio uzrok Bayernovih slabih partija, pa ga je odlučio prozvati i stoper njemačkog prvaka Jerome Boateng.

"Tek sada mogu reći da se u Münchenu osjećam ugodno. Prije je treniranje bilo bitno drugačije od onog na što smo navikli. Kao igrač možeš osjetiti jesi li na 100 posto mogućnosti, a ja nisam bio. Njegov način rada je bio čudan. Ancelotti je 90 minuta prije utakmice protiv PSG-a rekao da nas pet jednostavno neće zaigrati. Samo tako, iz vedra neba, i bez ikakvog objašnjenja. Svi su igrači bili šokirani", kazao je Boateng.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Boateng nije jedini koji je kritikovao Ancelottijev rad i igrači minhenskog kluba kao da su dobili krila kada je na klupu stigao Heynckes.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi