Ancelotti: Otkaz? Smiren sam, Bayern je prošlost
Foto: EPA

Prokomentarisao situaciju

Ancelotti: Otkaz? Smiren sam, Bayern je prošlost

Italijanski trener Carlo Ancelotti prokomentarisao je otkaz koji je nedavno dobio u Bayernu. 

Nastupi Bayerna od početka sezone nisu bili u skladu sa očekivanjima čelnika kluba, a ubjedljiv poraz od Paris Saint-Germaina (3:0) je pokazao da su promjene na klupi neophodne odmah, pa je Ancelottiju uručen otkaz. 

Ancelotti na svoj boravak u Minhenu gleda bez većih problema. 

"Ja sam od onih koji znaju da otkaz pripada karijeru i nisam zatečen. Jedna avantura je gotova i sada se spremam za nove izazove", kazao je Ancelotti, te dodao:

"Inače sam po prirodi smiren čovjek, takav mi je karakter. I sada sam smiren, ne znam zašto da budem nervozan. Šta se dogodilo? Bayern je prošlost." 

Osvrnuo se Ancelotti i na medijske natpise da se svlačionica okrenula protiv njega.

"S igračima sam uvijek imao dobar odnos. Trudio sam se da svima ukažem poštovanje i da ih podjednako dobro tretiram. Tako je bilo i u Bayernu, nije bilo većih problema s igračima. O tome da su oni bili protiv mene ništa ne znam", rekao je, između ostalog, Italijan. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijan se ne misli brzo vraćati na trenersku klupu, pošto je odlučio da se u narednih deset mjeseci malo odmori od fudbala. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti