Ancelotti: Pjanić? On je igrač za Barcelonu!

Bh. fudbaler napušta Romu?

Ancelotti: Pjanić? On je igrač za Barcelonu!

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ove sezone je jedan od najboljih igrača u timu Rudija Garcije. 

Teško je očekivati da će Roma u predstojećem prijelaznom roku odoljeti brojnim ponudama koje bi mogle stići na adresu kluba iz Rima, a u ovom trenutku najglasniji je interes Barcelone. 

Špekulacije oko mogućeg prelaska Pjanića na Camp Nou prokomentarisao je i iskusni italijanski trener Carlo Ancelotti, koji vjeruje da bi se Romin vođa snašao u klubu kao što je Barcelona. 

"Pjanić je najbliži stilu igrača kakve Barcelona uzima, ali mislim da i bi se, primjerice, De Rossi dobro snašao na poziciji Sergija Busquetsa. Salah je kvalitetno krilo, no naravno da ne može zamijeniti Messija, Neymara i Suareza", izjavio je Ancelotti za Goal. 

Ancelotti vjeruje da Roma večeras može iznenaditi Barcelonu.

"Roma je u domaćoj utakmici pokazala da se može i ohrabrena je s tih 1:1. Naravno da će se morati dobro braniti jer protiv ove Barcelone iznad svega morate se dobro braniti. Garcia ne može računati na popust jer Barcelona igra kod kuće, pred 90.000 ljudi koji će zahtijevati da njihov tim pobijedi." 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sam trener Barcelone, Luis Enrique je dobro upoznat sa kvalitetama Pjanića jer ga je trenirao jednu sezonu u Romi i navodno za njegovo dovođenje je spreman izdvojiti svotu od 40 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.