Ancelotti: Ronaldo čuva golove za finale

Italijanski stručnjak nakon pobjede

Ancelotti: Ronaldo čuva golove za finale

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti istakao je da je vrlo zadovoljan pobjedom od 4:0 protiv Cruz Azula u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Također, italijanski stručnjak dotakao se i Cristiana Ronalda za kojeg je rekao da se od njega najbolje očekuje na kraju.

"Ronaldo je igrao odlično iako se nije upisivao u strijelce. Protiv Cruz Azula je imao ulogu asistenta, ali siguran sam da golove čuva za finale", rekao je Ancelotti i dodao:

"Nije samo on bio odličan. Sjajan je bio i Casillas koji je ponovo odbranio jedanaesterac u 40. minuti. To je bilo ključno za našu pobjedu. Činilo se da sa 2:0 imamo završenm posao, ali tako ne bi bilo da Casillas nije pročitao izvođača jedanaesterca".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.