Anderlecht osvajač belgijskog Super kupa

Anderlecht osvajač belgijskog Super kupa

Aktualni prvak Belgije, Anderlecht osvojio je danas nacionalni Super kup. Anderlecht je rezultatom 2:1 porazio tim Lokerena koji je prošle sezone osvojio nacionalni Kup Belgije. 

Prvak Belgije u vodstvo je došao nakon pola sata igre, a strijelac je bio Mitrović. U nastavku utakmice Lokeren se nije predavao, a izjednačenje je 17 minuta prije kraja donio Harbaoui.

Ipak u trećem minutu sudijske nadoknade Anderlecht dolazi do trijumfa i prvog trofeja sezone, a pogodak za 2:1 postigao je fudbaler Lokerena Odoi koji je pogodio vlastitu mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.