Anderlecht slavio na gostovanju kod Oostendea
Foto: Anderlecht

Golovima Mitrovića i Suareza

Anderlecht slavio na gostovanju kod Oostendea

Fudbaleri Anderlechta su došli do pobjede na neugodnom gostovanju protiv ekipe Oostendea. Rezultat je na kraju glasio 2:0 za šampiona Belgije.

Oostende se vrlo dobro držao većim tokom utakmice ali su na kraju ipak pognute glave otišli ka svlačionici. Anderlecht je do prednosti doveo srbijanski reprezentativac Aleksandar Mitrović koji je pogodio u 58. minuti i tako svom timu olakšao nastavak utakmice.

Do kraja je Oostende pokušao izjednačiti, ali nedostajalo je snage i sreće. Sudbinu domaćih zapečatio je Matias Suarez golom u posljednjim trenucima utakmice za konačnih 2:0.

Vrlo brzo nakon toga sudija se posljednji put oglasio na utakmici, a Anderlecht je proslavio i svoju drugu pobjedu u prva dva kola nove sezone Jupiter lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.