Andersson: Nemojte me pitati ništa oko Ibrahimovića!
Foto: EPA

Navijači žele da se vrati u reprezentaciju

Andersson: Nemojte me pitati ništa oko Ibrahimovića!

E. Čaušević

Reprezentacija Švedske plasirala se na Svjetsko prvenstvo nakon utakmica baraža protiv Italije.

Švedska je prošle sedmice u prvom meču baraža na domaćem terenu slavila sa minimalnih 1:0, a izabranici Jannea Andressona sinoć su sačuvali svoju mrežu na San Siru i tako se plasirali na Mundijal. Za Šveđane je ovo veliki podvig jer je malo ko očekivao da pored Italije mogu na SP u Rusiju.

Nakon sinoćnje utakmice švedski navijači su slavili na društvenim mrežama svoj uspjeh, a mnogi su spominjali i najboljeg strijelca Švedske svih vremena Zlatana Ibahimovića koji se oprostio nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj. No, mnogi se nadaju da bi se Ibra mogao vratiti u tim za SP.

"Pa, ovo je nevjerovatno. Ibrahimović je prestao igrati za Švedsku prije godinu i po i još uvijek pričamo o njemu. Moramo pričati o sjajnim igračima koji su sada u ekipi. Mnoge heroje imamo večeras, a opet vi spominjete Zlatana. Nemojte me ništa ptitai oko Ibrahimovića. S njim je naš stil igre bio drugačiji nego sad. On je šampion, ali sada igramo dosta drugačije i to je to", rekao je Andersson.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi