Andre Ayew junak Gane

Savladali selekciju Ugande

Andre Ayew junak Gane

E. Čaušević

Reprezentacija Gane ostvarila je pobjedu protiv Ugande (1:0) u okviru prvog kola grupne faze Afričkog kupa nacija.

Na današnjem rasporedu Afričkog kupa nacija su utakmice prvog kola u grupi D, a u prvom meču selekcija Gane je s minimalnih 1:0 uspjela da savlada reprezentaciju Ugande. 

Odlučujući trenutak na ovoj utakmici desio se u 32. minuti utakmice kada je pobjedonosni gol za selekciju Gane postigao Andre Ayew koji je bio siguran sa bijele tačke. U drugom poluvremenu Uganda je bila dosta opasnija, ali igrači ove selekcije nisu uspjeli izjednačiti i iznenaditi Ganu.

Gana je na prošlom Afričkom kupu nacija poražena u finalu nakon penala od Obale Slonovače, a ovo godine žele da dođu do samog kraja. Ipak, današnja predstava ne može da bude baš optimistična za igrače ove reprezentacije.

U drugoj utakmici grupe D večeras će od 21 sat snagu odmjeriti Mali i Egipat.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Afrički kup nacija, Grupa D:

Gana - Uganda 1:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi