Andrea Pirlo kreće stopama Franka Lamparda?

Mogao bi na posudbu u Manchester City

Andrea Pirlo kreće stopama Franka Lamparda?

Andrea Pirlo je prije nekoliko dana potpisao za New York City, novoosnovani klub koji se od ove sezone takmiči u MLS ligi. Ovaj klub su u proteklom periodu pojačali neki iskusni fudbaleri svjetske klase, a posljednji u nizu je dojučerašnji Juventusov majstor.

Međutim, Pirlo bi za New York City mogao zaigrati tek za osam mjeseci, pa su britanski mediji sve više počeli pisati o tome kako bi ovaj velemajstor mogao krenuti stopama Franka Lamparda i stići na posudbu u Manchester City.

Lampard je prošle godine prešao iz Chelseaja u New York City, nakon čega je ekspresno poslan na posudbu u Manchester. Bivša zvijezda engleske reprezentacije bila je mamac za navijače novoosnovanog kluba, koji su u kratkom roku razgrabili godišnje karte za utakmice svog kluba.

Među njima je zavladalo pravo razočarenje kada su saznali da će Lampard otići na posudbu u Englesku, a još je veći problem bio taj što se Frank nije vratio na vrijeme, već je u Cityju ostao čitavu sezonu. 

Ukoliko se slična stvar ponovi i sa Pirlom, projekat moćnog New York Cityja bi mogao naići na nove velike poteškoće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije