Anelka postaje igrač-trener u Mumbaiju

Novi izazov za Francuza

Anelka postaje igrač-trener u Mumbaiju

Bivši fudbaler Reala, Chelseaja, Arsenala i još mnogih evropskih velikana Nicolas Anelka imenovan je za novog trenera Mumbai Cityja, saopštio je indijski klub.

No, to ne znači da će ovaj 36-godišnji Francuz prekinuti svoju igračku karijeru, budući da će u svom klubu obavljati funkciju igrača-trenera.

"On ima perfektno fudbalsko znanje i u stanju je motivisati ostale više nego bilo ko u klubu. Radujemo se što će dobiti priliku da prenese svoje znanje na ostale igrače", rekao je jedan od vlasnika Mumbaija Ranbir Kapoor.

Po pravilima indijske lige, jedan igrač svakog kluba može imati mnogo veća primanja od ostalih fudbalera. Mumbaijev "marquee player" će, očekivano, biti Nicolas Anelka.

"Jako sam uzbuđen zbog novog posla. Jedva čekam da počnem sa radom. Pokušat ćemo stvoriti jak tim i osvojiti titulu u Indiji", najavio je nekadašnji francuski reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti